Otkriveno 619 šteka cigareta i 211 kilograma duhana

Otkriveno 619 šteka cigareta i 211 kilograma duhana


Provodeći pojačane mjere nadzora 29. novembra 2023. carinski službenici su uz pomoć službenog psa za detekciju duhana „Bella“ utvrdili da hrvatski državljani, recidivisti u počinjenju prekršajnih i kaznenih djela iz Zakona o trošarinama i Kaznenog zakona, nude na prodaju duhanske proizvode na prostoru gradske tržnice u Zagrebu na način da duhan i cigarete namijenjene nezakonitoj prodaji dovoze na tržnicu iz garažnog prostora s područja Zagreba i skladište u štandovima na tržnici.

Pregledom štandova na tržnici i vozila te pretragom garažnog prostora carinski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 123.800 komada (619 šteka/6190 paketića) raznih vrsta cigareta i 211,50 kilograma sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona – Nedozvoljena trgovina, protiv troje osumnjičenih Služba za mobilne jedinice Zagreb će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 42.223,03 eura.

Pronađeni duhanski proizvodi su oduzeti, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeta su i dva osobna vozila korištena za nezakonit prijevoz duhanskih proizvoda.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija