Otkriveno gdje je nestao poznati tv kuhar: Markus “pao” u Sloveniji sa tri litra amfetamina

Kulinarski majstor uhićen je 7. veljače u Sloveniji nakon što su slovenski policajci u njegovu automobilu pronašli veću količinu droge u bocama.

“Hvala svima na brizi, pomoći, požrtvovnosti i svim informacijama. Brat je živ, ali ga još nisam vidjela ni čula. Hrvatski policajci su mi rekli neka ga tražim po Sloveniji, bez ulaženja u ikakve detalje. I sad sam tu, na slovenskom tlu, obišla sam nekoliko gradova, policijskih postaja. Nitko mi ništa ne želi reći. Ne znam bih li plakala ili vrištala. Nek mi barem netko kaže: ‘Tu je. Živ je. Pritvoren je. Ne možete k njemu.’ Ali ja se još nisam uvjerila da je on živ”, rekla nam je Jelena Markus, sestra kulinarskog stručnjaka iz Srbije Dejana Markusa (44), kojem se od 7. veljače u Zagrebu gubi svaki trag.

Određen mu pritvor

Pozitivne informacije iz policije o nestalom Markusu stigle su joj za manje od 24 sata nakon što smo objavili vijest o bratovu nestanku koji je u Zagrebu prije osam godina pronašao sreću. Poslovne prilike za srbijanskog TV kuhara sa zagrebačkom adresom postale su neprilike, a sudeći prema njegovu “pronalasku” – pojavio se dodatni problem.

Kako doznajemo, Markus je 7. veljače prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju. U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenski policajci u pretresu vozila. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je Markus prevozio amfetamin, točnije tri litre amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su u pretresu. Odmah su mu stavljene lisice na ruke te je odveden u policijsku postaju na obradu, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, određen mu je pritvor, piše Jutarnji.

Dok su za njim intenzivno od vikenda, dakle šest dana, tragali članovi obitelji, poznanici i prijatelji, Markus je bio iza rešetaka, u zatvorskoj ćeliji u Mariboru!

Poslovni krah
Je li drogu u Sloveniju unio iz Hrvatske te ju je namjeravao proturiti nekom dileru ili krajnjim korisnicima ili ju je pak nabavio upravo tamo s ciljem da poboljša svoj loš budžet uzrokovan poslovnim krahom, nije poznato. Također, nepoznanica je odakle mu droga i je li u toj nepromišljenoj narkoavanturi bio sam ili je imao i pomagače.

Njegova sestra k sebi ne može doći od šoka jer je vijest o bratovu uhićenju doznala iz medija.

– Uhićen s drogom? Ne mogu vjerovati da bi moj brat bio tolika budaletina. Pa on niti ne puši. Ako je pritvoren, zar nema pravo na poziv? Ako je doista pritvoren, ne mogu vjerovati da bi bio toliko bezosjećajan da obitelj ne obavijesti. Ne znam što više misliti, jer od petka, otkad je nestao, život nam se pretvorio u rasulo – zaključila je Markusova sestra.

Velika potraga
Podsjetimo, Markus se proslavio u srpskoj kulinarskoj emisiji “Kuhati sa srcem”, a po dolasku u Hrvatsku krajem 2012. svoje kulinarske vještine u jednom je trenutku zamijenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavatelji prilika prozvali “čovjekom vinom”. Otvorio je vinariju u zagrebačkoj Vlaškoj, a potom lansirao i butik knedli u Oktogonu, međutim sve je bilo kratkog vijeka. Početni uspjesi pretvorili su se u debakl pa su trpjela financijska poslovanja njegovih tvrtki koje su završile u stečaju.

Posljednji put prijatelji i poznanici čuli su se s njim u petak predvečer. Otad mu je mobitel isključen, a nekima je rekao, pa i svome stanodavcu s kojim inače prijateljuje, da će za vikend možda skoknuti do Splita na jednu manifestaciju vina. Njegov ugašeni mobitel aktivirao je lavinu zabrinutih prijatelja, a ponajviše članova obitelji jer Markus je od 0 do 24 bio aktivan na telefonu i na društvenim mrežama.

Potragu za Dejanom javno je pokrenula njegova sestra, a osobno je u policijskoj postaji na zagrebačkoj Trešnjevci, u ime obitelji koja živi u Beogradu, prijavu o nestanku podnio Dejanov prijatelj. U međuvremenu su okrenuli stotine telefonskih brojeva. Nazvali sve bolnice, hotele. Svima je ime Dejana Markusa bilo nepoznanica. Sve dok u četvrtak prijepodne Markusovoj sestri Jeleni, koja je upravo doputovala u Zagreb, nije stigao policijski poziv. Radosna vijest da je brat živ ubrzo se pretvorila u novu brigu. Jer ona ga još nije uspjela vidjeti, a ni čuti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79