Ovo je mjesto tragedije u Vitezu u kojoj se objesio samohrani otac četvero djece

 

Muškarac H. P. iz mjesta Ljubić kod Viteza izvršio je suicida vješanjem, potvrđeno je za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a SBK.

Dojavu o beživotnom tijelu pripadnici Policijske stanice Vitez dobili su 31. decembra oko 21 sat nakon čega su se uputili na mjesto događaja gdje su utvrdili da se radi o muškarcu H. P. iza kojeg su ostala djeca.

Kako saznajemo, radi se o Husi Patkoviću, samohranom ocu četvero djece, od čega je dvoje maloljetno, a za kojeg su ranije organizovane humanitarne akcije.

Jedna od akcija koja je realizovana uz pomoć dobrih ljudi i portala DolinaLašve bila je usmjerena na rekonstrukciju kuće tako da su Patković i njegova djeca imali siguran krov nad glavom.

Za sada nije poznato zbog čega je Patković odlučio sebi oduzeti život, a uviđaj je obavljen uz nadzor kantonalnog tužioca.

Vijest da je suicidu vješanjem izvršio Huso Patković (48), samohrani otac četvero djece, od kojih troje maloljetnih, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Umjesto radosti, koja je trebala nastupiti zbog ulaska u Novu godinu, u obitelji Patković, ali i Ljubiću zavladala je tuga.

Tužna Nova godina u Vitezu: Objesio se H.P. (48), samohrani otac četvero djece.

Poznat identitet nastradalog oca: Iza njega ostalo četvero djece

 

Posljednji ispraćaj Huse Patkovića bit će održan danas, subota 1.1. 2022. godine, u 14,00 sati u Ljubiću.

Iza Huse su ostala tri maloljetna sina, Nehrun, blizanci Omer i Šaćir te kćerka Merhunisa, koja je punoljetna i živi u bračnoj zajednici. Ovim putem im izražavamo iskrenu sućut, kao i ožalošćenim obiteljima Patković, Topoljak, Varupa i Tahirović te ostaloj rodbini, prijateljima i susjedima

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79