Ovo je otmičar turskih državljana u Zenici: Dževad Sadrija od ranije poznat po nasilnom ponašanju

Dežurna službu Policijske stanice Nemila prekjučer je u 16:10 sati dobila telefonski poziv, kojom prilikom se obratilo lice Z.S., iz Kovanića, Grad Zenica.

Lice je prijavilo da su pred kuću vlasništvo iste osobe, došle tri nepoznate muške osobe, vidno preplašene i sa povredama, te da su tražile pomoć.

Turisti iz Turske danima držani kao zarobljenici kod Zenice

Odmah nakon zaprimljene prijave, na navedenu lokaciju je upućena policijska patrola koja je na licu mjesta zatekla lica: A.B., rođen 1994. godine, K.S., rođen 2001. godine, M.E., rođen 1998. godine i O.H., rođen 1993. godine, sva lica državljani Republike Turske.

Odmah su angažirane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja detaljne pretraga navedenog lokaliteta, kao i poduzimanja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

Također, je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije. Kroz obavljene razgovore, navedena lica su izjavila da su na područje Bosne i Hercegovine stigla vozilom iz Crne Gore, sa namjerom turističkog obilaska glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Turski državljani plakali i grlili policajce MUP-a ZDK. Urlali su “Help, help”

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, Policijski službenici Policijske stanice Nemila su lišili slobode lice S.Dž., rođeno 1985. godine, iz Zenice, dok se za još jednim licem intenzivno traga.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, lice S.Dž. će u toku dana biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Protupravno lišenje slobode” iz člana 179. Krivičnog zakona FBiH.

Kako saznajemo, riječ je o Dževadu Sadriji. Mještani Kovanića su rekli da je on i ranije bio nasilan, da je znao pretući muškarca bez ikakvog razloga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79