Oglasio se Helez o tuči u bugojanskom kafiću: Moj prijatelj je malo popio, ja sam spriječio sukob

Oglasio se Helez o tuči u bugojanskom kafiću: Moj prijatelj je malo popio, ja sam spriječio sukob


Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Parlamentu Bosne i Hercegovine Zukan Helez je sinoć u kafiću u Bugojnu došao u fizički i verbalni sukob sa nekoliko osoba.

Prema riječima Mirze Idrizovića, direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Bugojno, Helez je prvo došao u verbalni sukob sa njim. Na snimcima nadzorne kamere iz kafića vidi se da se Helez zatim fizički obračunava sa muškarcem za svojim stolom.

Idrizović se oglasio i objasnio šta se dogodilo jučer.

– Nažalost sinoć sam zajedno sa suprugom imao jedno jako ružno iskustvo priređeno od strane Zukana Heleza. Dok smo sjedili u kafiću u jednom trenutku u vidno alkoholiziranom stanju Zukan Helez i još dvije osobe ulaze u navedeni lokal i sjedaju za stol koji udaljen od našeg nekoliko metara.

Po samom dolasku prema meni i supruzi su upućeni sarkastični podsmjesi i pokušaj da me isprovociraju, čemu naravno nisam pridavao veliki značaj i što sam ignorisao znajući šta takvo ponašanje ima za cilj. Nakon što to nije uspjelo, ustaje i rukom pokazivajući prema meni pokušava nagovoriti jednu osobu sa kojom je razgovarao da treba da nas istjera jer smo mi jedini uljez u tom dijelu objekta aludirajući kako nismo članovi SDPa i da nama tu nije mjesto.

Navedena osoba odbija to učiniti već dolazi do mene, srdačno me pozdravlja i govori kako nema nikakvog razloga za konflikt samnom, vraća se do Zukana Heleza i nastavlja raspravu sa njim. U povratku Zukan mu govori pogrdne stvari i da će ga on lično isključiti iz partije zbog toga što nije izvršio ono šta je on od njega tražio. Pred velikim brojem prisutnih nakon kratke rasprave dolazi do naguravanja i fizičkog konflikta između njih što je trajalo nekih 10 minuta.

Žao mi je što je ovakav kabadahijski, primitivan i dijelom šizofren čin pokvario noć nama ali i svima koji su se nalazili u tom dijelu objekta. Posebno žalosti to da se radi o visokom političkom zvaničniku i državnom zastupniku koji bi trebao da bude uzor i primjer u svakom pogledu. Ovaj čin zavređuju svaku osudu i prezir – rekao je Mirza Idrizović, direktor JU KSC Bugojno.

(VIDEO) SDP-ovci Zukan Helez i Midhat Palić se u kafiću u Bugojnu fizički obračunali zbog direktora iz SDA

Povodom ovog kontaktirali smo državnog zastupnika Zukana Heleza, koji je negirao da je bilo riječi o sukobu.

– To je moj prijatelj iz SDP-a. Ja sam samo spriječio da on ne dođe do ovog drugog, malo je popio i nešto su krenuli raspraviti i ništa. To je moj kućni prijatelj, moj najodaniji čovjek. Nikakav sukob, mi smo nerazdvojni. Malo je popio, krenuo je s nekim nešto da raspravlja, ja sam ga samo zaustavio “sjedite, nema potrebe” – rekao je Helez za “Avaz“.

– Sto iza nas, momci su neki sjedili, nešto su mu dobacili, ja sam ga samo zaustavio. Krenuo je verbalno, ne znam da li bi nekoga udario, ja sam ga zaustavio – poručio je Helez.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija