Foto: Crna-Hronika
Ovo je ubijena Sarajka, prijatelji se opraštaju od Nadire Sahačić: “Voljela je život i Želju”

Ovo je ubijena Sarajka, prijatelji se opraštaju od Nadire Sahačić: “Voljela je život i Želju”


U ponedjeljak se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dogodio još jedan femicid u kojoj je nažalost život izgubila 60-godišnja Sarajka Nadira Sahačić piše Crna-Hronika.

Nju je, iz još nepoznatih razloga, usmrtio Mirza Duran u njenom stanu u ulici Husrefa Redžića i pobjegao sa lica mjesta. Opasni Mirza zadao je više ubodnih rana nesretnoj ženi od kojih je ista izgubila život.

Nadira je voljela život, Želju, putovanja i svoju porodicu. Uvijek je bila nasmijana i spremna pomoći drugima. Završila je III gimnaziju u Sarajevu razred IV/4 -generacija 78/82 godine zajedno sa Željkom Komšićem i Vladom Podanijem.

Od Nadire se opraštaju prijatelji na društvenim mrežama

“U subotu smo se sreli nakon završetka utakmice. Izljubili se, ispričali, pričala mi o novom poslu, o Želji. Jučer saznam da je ubijena. I dalje ne mogu vjerovati da je neki idiot digao ruku na tako divnu osobu. Počivaj u miru draga Nadira Sahačić. Pustite bolan ćevape i ulehe, zaštitite konačno žene!

Pa zar nije previše, nije srednji vijek majku mu???

Draga Nadira…”

 

Opasni Mirza Duran uhapšen na psihijatriji KCUS-a

O cijelom događaju oglasio se i MUP Kantona Sarajevo.

Sarajevo, 20.08.2024. godine – U poslijepodnevnim satima, na području općine Centar, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine slobode su lišili muškarca M.D. (1997) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu 60-godišnje N.S. iz Sarajeva.

Osumnjičeni je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

Izvršenim uviđajem u stanu u ulici Husrefa Redžića, utvrđeno je da je žrtva imala povrede nanesene hladnim oružjem u predjelu vrata. Dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo naredila je provođenje brojnih vještačenja i drugih radnji dokazivanja u cilju potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela ubistva.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija