Foto: Crna-Hronika
Ovo su osobe koje je ubio Mehemed Vukalić: “Profesoricu su svi voljeli”

Ovo su osobe koje je ubio Mehemed Vukalić: “Profesoricu su svi voljeli”


Tragedija u kojem je Mehemed Vukalić ubio troje kolega u Općoj gimnaziji Sanski Most, a onda pokušao izvršiti samoubistvo šokirao je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region.

Vukalić je upao na sastanak u školi i počeo pucati iz automatske puške i ubio tri osobe, nakon čega je pokušao izvršiti samoubistvo.

Pomahnitali Mehemed Vukalić usmrtio direktora škole, profesoricu engleskog jezika i sekretaricu.

Stradali direktor je Nijaz Halilović, koji je bio dugogodišnji funkcioner SDP-a u ovoj općini.

U aktuelnom mandatu je bio vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most. Iako je bio na posljednjem 33. mjestu na listi, on je dobio 358 glasova i dobio je mandat. On je bio prijavljen i kao kandidat za Općinsko vijeće Sanskog Mosta i na izborima koji će se održati u oktobru.

Na društvenim mrežama se brojni učenici opraštaju od omiljene profesorice engleskog jezika Gordane Midžan.

– Kao neko ko je imao čast četiri godine da sjedi u klupi i prisustvuje časovima cijenjene profesorice Gordane Midžan imam potrebu da napišem ovo što slijedi. Poštovana, voljena, omiljena moja profesorice, ne postoje riječi kojima se bol i tuga koju trenutno osjećam mogu opisati, pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primjer.

Uvijek ću se rado sjećati osmijeha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odjekuju hodnikom gimnazije, Vašeg stila, Vaših toplih savjeta koji su meni kao tinejdžerki dosta pomogli i koje dan danas pratim. Trudili ste se da nastava bude održana što kvalitetnije, ozbiljnije, ali nikad niste mašili priliku da na licima svojih učenika izazovete osmijeh. Važite za pravednog profesora, pamtit ću dok sam živa kad ste mi upisali jedinicu u dnevnik jer sam šaptala drugu iz klupe. Kad se oglasi zvono koje bi označilo kraj časa, preobrazili bi ste se iz profesorice Gordane u nama svima omiljenu Gocu.

Pričali bi ste o svojim studentskim danima, svojim ljubimcima, davali bi najbolje ljubavne savjete, najljepše komplimente… Posljednji put sam Vas vidjela na maturi svoje sestre, izgledali ste prelijepo kao i ubičajno, zagrlile smo se, udijelile komplimente jedna drugoj, voljela bih da sam Vas barem još jednom vidjela nakon toga. Zbirka bi se mogla napisati o sa Vama provedenim trenutcima. “Only english Hana, please.” My beloved teacher, the light of my highschool days, my rolemodel, my fashion icon, the lovliest woman I ever got to know. Gordana Midžan. May your beautiful soul rest in peace – piše u jednoj od objava Hanne Dizdarević, bivše učenice Gordane Midžan.

Treća osoba koju je Mehemed ubio bila je sekretarica škole Nisvetu Kljunić.

@crnahronikaofficialMehemed došao sa puškom u školu i pobio kolege♬ original sound – crnahronikaofficial

 
Na konferenciji za medije se obratio i Faris Hasanbegović, načelnik Općine Sanski Most.

– Ja ću otprilike reći ono što sam već rekao jutros. Svi mi u Sanskom Mostu pokušavamo da shvatimo kontekst ovog užasnog čina koji se desio u našem gradu. Nismo navikli na ovo. Ovo je jedinstven slučaj. Pokušali smo da dođemo do informacija zbog čega se ovo desilo. Nadam se, kada se tiče MUP-a USK, biti vrlo brzo otvoreno. Za porodice nema riječi kojima bismo mogli olakšati. Oni su poslali oca, majku na posao i nisu se vratili.

Svi osjećamo tegobu koja je nanešena ovoj maloj lokalnoj zajednici, ali se nadamo da će ovo ostati jedan događaj koji se više neće ponoviti – kazao je Hasanbegović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija