Pala kriminalna grupa iz Srbije i BiH: Švercovali oružje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije , Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Užicu, uhapsili su pripadnike četvoročlane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici su, na području Užica i Kruševca, uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine A. F. (22) i Kruševljane I. N. (40), I. B. (29) i M. N. (48).

Sumnja se da je I. N, po prethodnom dogovoru sa I. B. i M. N, za iznos od 2.200 eura kupio od bosanskog državljanina A. F. 25 gasnih pištolja koje su, kako se sumnja, nameravali da preprodaju na području Kruševca i okoline.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Užicu prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79