Pale: U nesretnom slučaju poginula jedna osoba

Zaim Kanlić, vozač u Fabrici vode u Općini Pale u FBiH, poginuo je usljed povreda zadobijenih danas na lokalitetu Bijele vode, prilikom popravke mašine za snijeg.

Prema riječima kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, danas oko 13 sati došlo je do nesretnog slučaja u kojem je Kanlić zadobio povrede uslijed kojih je preminuo u Kantonalnoj bolnici Goražde.

– Bager za utabavanje snijega bio je u kvaru i pokušavali su ga popraviti. Poginuli je inače radio kao vozač, ali je imao iskustva s popravkama pa je pokušao s majstorom pokrenuti mašinu. Prema izjavama svjedoka, dok je motor radio u mjestu, došlo je do njegovog iznenadnog i naglog pomjeranja u stranu, a poginuli Zaim Kanlić se nalazio pored bagera koji ga je zakačio i počeo se kretati oko sedam metara, tako da su ga vrlo teško i zaustavili. Prevezli su ga hitno u bolnicu gdje je preminuo uslijed povreda – kazao je Bilajac.

Dodao je da Tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona isključuje bilo koje krivično djelo, jer svjedoci i uviđaj koji su obavili inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79