“Pametni” Bosanac krivotvorio granične pečate u pasošu kako bi duže boravio u Švicarskoj

Protiv 50-godišnjaka je doneseno rješenje o protjerivanju, te mu je izrečena zabrana ulaska i boravka u Republiku Hrvatsku u trajanju od 6 mjeseci

Granični policajci su jučer, 6. rujna, oko 10:30 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontrolirali autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozača, putnike i prtljagu.

Prilikom pregleda putne isprave od 50-godišnjaka (državljanin Bosne i Hercegovine), policijski službenici u posumnjali da su granični numeratori graničnih prijelaza krivotvoreni, te je njihova sumnja provjerama i daljnjim radom potvrđena.

Policijski službenici za prekogranični kriminalitet su utvrdili da je osumnjičeni tijekom ove godine na području Švicarske od nepoznate osobe za nekoliko stotina eura pribavio nekoliko krivotvorenih graničnih štambilja kako bi mogao duže boraviti na teritoriju Švicarske.

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Također je protiv istog doneseno rješenje o protjerivanju, te mu je izrečena zabrana ulaska i boravka u Republiku Hrvatsku u trajanju od 6 mjeseci, navodi PU brodsko posavska.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79