Panika u redovima Dodika nakon izjave Escobara: “Od SAD nismo drugo ništa očekivali..”

Panika u redovima Dodika nakon izjave Escobara: “Od SAD nismo drugo ništa očekivali..”


Burne reakcije su u redovima lidera SNSD-a Milorada Dodika nakon izjave američkog izaslanika za Balkan Gabriela Escobara.

Izjava izaslanika SAD-a za Balkan Gabriela Escobara da sarađuje sa opozicijom sa ciljem rušenja legitimno i legalno izabranog predstavnika Srba u Predsjedništvu BiH Milorada Dodika ravna je državnom udaru u jednoj zemlji – ocijenio je politički analitičar Aleksandar Zobenica.
Zobenica je rekao Srni da Amerikancima tako nešto nije strano jer je to njihov recept za “uvođenje demokratije” svuda u svijetu gdje ne mogu da ostvare svoje interese u punom kapacitetu.

Od SAD-a ništa drugo nismo mogli ni očekivati. Problem je što je opozicija i dalje heterogena i stranci to pokušavaju da nadomjeste jačinom pritiska na vladajuću strukturu. Mislim da im to i ne ide baš po planu – ocijenio je Zobenica.
“Sve do sada izneseno od raznih zapadnih izaslanika se zasniva na rekla – kazala, a domaći mediji pod njihovom kontrolom to vrlo vješto koriste kako bi spinovali razne netačne vijesti i pokušavali u narodu izazvati strah i paniku”, kazao je Zobenica.

Projekat rušenja Dodika u Republici Srpskoj je dio projekta za zapadni Balkan koji Amerika sprovodi – kazao je Zobenica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija