Paniku klijenata i radnika u Sberbanci izazvala jedna osoba podizanjem 20 miliona KM

Panika klijenata, redovi ispred poslovnica, podizanje gotovine, promjena računa neke su od posljedica koje je izazvala jedna osoba kada je iz Sberbanke Banjaluka podigla 20 miliona maraka, nakon što se Sberbanka Austrija našla na udaru Evropske unije zbog dešavanja u Ukrajini, piše ATV portal.

Iako to nije podrazumijevalo bilo kakve sankcije za ovu banku u BiH, kako saznaje ovaj portal, za paniku koja je vladala nekoliko dana “zaslužna” jedna osoba, koja je sa računa podigla 20 miliona maraka.

Neimenovani izvor ATV-a kaže da se vijest brzo proširila iz banke, te da su radnici i upoznati sa situacijom takođe počeli da podižu novac što je izazvalo “lavinu”, a vrlo brzo panika je zavladala među ostalim klijentima koji su pohrlili da što prije podignu svoj novac.

Banka je uvjeravala da je novac klijanata siguran, a bankarska udruženja da su depoziti sigurni, te da ne prijeti propadanje Sberbanke, ali zbog čina jednog pojedinca panika je potrajala nekoliko dana.

Sve se završilo, kako su i isticali iz Sberbanke Banjaluka, te iz nadležnih institucija – bez posljedica po klijente.

Prvo je Agencija za bankarstvo Republike Srpske preuzela upravljanje ovom bankom, proces restrukturiranja je potrajao 48 sati, a potom je Nova banka kupila Sberbanku, koja je nastavila neometano da posluje.

Ulaskom Nove banke obezbijeđena je sigurnost i budućnost Sberbanke, a rad je nastavljen u stabilnoj poslovnoj atmosferi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79