Parlament odobrio osam otpremnina, po 30.000 KM dobili Čović, Izetbegović i Špirić

Poslanik u Parlamentu BiH Damir Arnaut tvrdi da je na sjednici Komisije donesena odluka da se odobri osam otpremnina, između ostalih i Draganu Čoviću, Bakiru Izetbegoviću i Nikoli Špiriću

Na 11. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljen je k znanju Devetomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za period od 1. januara do 30. juna 2021. godine.

Zajednička komisija verificirala je i rješenja koja je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a odnose se na statusna pitanja poslanika i delegata PSBiH, stoji između ostalog u zvaničnom saopštenju.

Poslanik u Parlamentu BiH Damir Arnaut tvrdi da je na sjednici Komisije donesena odluka da se odobri osam otpremnina, između ostalih i Draganu Čoviću, Bakiru Izetbegoviću i Nikoli Špiriću.

“Jučer je u Parlamentu BiH administrativna komisija odobrila osam otpremnina. Ni zavrtanje grijanja ih nije zaustavilo! Po 30.000 KM su uzeli Čović, Izetbegović i Špirić. Prije dvije godine sam ovo najavio, ali su zakon oborili. Vratio sam ga u proceduru i neću odustati”, napisao je Arnaut na Twitteru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79