(VIDEO) Pas zavijao ulicama Hataya kako bi upozorio sve na opasnost koja dolazi

(VIDEO) Pas zavijao ulicama Hataya kako bi upozorio sve na opasnost koja dolazi


Neobična snimka kruži TikTokom, a navodno, snimljena je u Turskoj. Video je objavljen na profilu Stray Beautiful, na kojem se prikupljaju donacije za napuštene pse diljem svijeta.

U opisu stoji kako je nastala malo prije razornog potresa koji je jučer pogodio jug Turske.

Na snimci se vidi pas koji stoji sasvim sam na ulici i veoma glasno zavija. Iza njega se vidi džamija, a prolazi tek poneki automobil.

U opisu snimka stoji kako je pas ljude pokušao upozoriti na opasnost koja dolazi, a nije imao kako drugačije nego zavijanjem, koje je u tihoj noći sigurno bilo veoma glasno.

Radi li se o tome da je pas zaista nešto osjetio ili ne, ne zna se, no mnogi vlasnici diljem svijeta isticali su kako su njihovi psi predosjetili potres nekoliko sekundi prije nego su ga oni osjetili.

 

@straybeautiful 🆘PLEASE PRAY FOR THE SAFETY AND WELL BEING OF OUR STRAYS AND OUR PARTNER SAVIORS🙏 #AnimalWelfare #SupportAnimalRescue #HelpAnimals #SaveTheAnimals #AnimalProtection #AnimalLivesMatter #AnimalRights #EndAnimalCruelty #SaveTheAnimals #SupportAnimalRescue #RescuePets #dogsoftiktok #dog #turkeyearthquake #cats #dogsofttiktok ♬ original sound – Stray Beautiful

Prema najnovijim informacijama, najmanje 3.381 osoba osoba je poginula, dok je 20.426 povrijeđenih u zemljotresima koji su jučer pogodili Tursku, javlja Anadolija.

Najnovija brojka mrtvih u Siriji je 1.444. Ukupan broj žrtava u obje zemlje tako je narastao na 4.825. WHO je upozorio da bi broj mrtvih mogao porasti više od četiri puta više od ove brojke, ili oko 20.000, u narednim danima.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jučer ujutro jug Turske.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru jučer u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu. Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan rekao je da je ovu zemlju potresla najveća katastrofa od zemljotresa u Erzindžanu 1939. godine.

U Turskoj je zbog razornih zemljotresa proglašena i sedmodnevna žalost.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija