Pauk odvezao automobil policije u Banjaluci

U Banjaluci je danas zabilježena posve neobična scena, a to je da je “pauk” služba “pokupila” policijsko vozilo.

Naime, kako javljaju čitaoci “Nezavisnih novina” policijsko vozilo je “pauk” služba vjerovatno “pokupila” zbog nepropisnog parkiranja, iako je moguće da je pitanju i kvar ili neki treći uzrok.

Fotografija koju su ustupili čitaoci, pokazuje da je ona nastala u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, odnosno u blizini CIPS-a i Okružnog suda u Banjaluci.

Mada policijski službenici imaju nove automobile.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Siniša Kostrešević uručili su danas u Centru za obuku u Zalužanima ključeve 50 novih službenih vozila za policiju.
Ministar Karan je rekao da je snaga Ministarstva unutrašnjih polova Republike Srpske onolika koliko je svaki njen pripadnik osposobljen, obučen i opremljen, te da MUP nastavlja da školuje svoj kadar kroz Policijsku akademiju, a sada i Srednju školu MUP-a.
On je naveo da je za službena vozila izdvojeno 13,5 miliona KM i da je do sada za potrebe MUP-a kupljeno oko 250 novih službenih vozila.
“Ranije smo po ovom operativnom lizingu uzeli 102 vozila, početkom godine 25, a danas smo svečano našim policijskim službenicima uručili još 50 novih vozila. Nastavićemo sa opremanjem naših policijskih snaga”, rekao je ministar Karan
.
On je naveo da je za opremanje MUP-a od 2018. godine uloženo je 176 miliona KM, od čega najveći dio – 48 miliona KM za policijske objekte. U Centar za obuku je uložen 31 milion KM.
Istakao da je širom Srpske adaptiran veliki broj objekata policijskih stanica i uprava.
On je dodao da je MUP Srpske 44 miliona KM uložio u uniforme, opremu i oružje, 12 miliona KM za bezbjednost saobraćaja, odnosno za 100 stacioniranih i 10 mobilnih radara u Srpskoj.
“Izdvojili smo 16,5 miliona KM za posebna terenska i laka tehnička vozila, a riječ je o 15 despota i vihora. Za našu Helikoptersku jedinicu obezbijedili smo tri helikoptera vrijednosti 42 miliona KM”, istakao je ministar Karan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79