Pedofil osuđen na 19 godina zatvora, žalio se pa dobio 25

Visoki kazneni sud u Zagrebu prihvatio je žalbu Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru i 68-godišnjaku osuđenom zbog pedofilije povećao zatvorsku kaznu sa 19 godina i šest mjeseci na 25 godina, dok je ostalim optuženima potvrđena presuda Županijskog suda u Bjelovaru.

Podsjetimo, taj sud osudio je 68-godišnjaka na 19 godina i šest mjeseci zatvora krajem prošle godine zbog više teških kaznenih djela polnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, polne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina, šest kaznenih djela upoznavanja djece s pornografijom te dva zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina na štetu troje djece.

Osim 68-godišnjaka, osuđene su još četiri osobe. Drugooptužena 41-godišnjakinja i trećeoptuženi 57-godišnjak proglašeni su krivim za povredu djetetovih prava na štetu jednog djeteta te su osuđeni svaki na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, prenosi Index.hr.

Srpska državljanka starosti od 50 godina i petooptuženi 50-godišnji hrvatski državljanin osuđeni su svako na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije i po godine.

Iz bjelovarskog Županijskog državnog tužilaštva tada su izjavili da će se žaliti samo na kaznu prvookrivljenog, ne i za ostale optužene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79