Pegasus Airlines uskoro i u Mostaru: Novi jeftini letovi

Pegasus Airlines uskoro i u Mostaru: Novi jeftini letovi


Niskotarifni prijevoznik Pegasus Airlines pregovara o pokretanju svoje treće destinacije u Bosni i Hercegovini, a osme u bivšoj Jugoslaviji.

Direktor zračne luke u Mostaru, Marko Đuzel, potvrdio je da su u toku pregovori za uvođenje letova između zračne luke Istanbul Sabiha Gokcen i Mostara.

Đuzel očekuje pozitivan ishod u narednim tjednima, naglašavajući da su ovi razgovori glavni prioritet zračne luke.

Trenutno, Pegasus Airlines održava letove iz Istanbula za Sarajevo, a 24. avgusta uvodi i novu tjednu liniju za Tuzlu. Također, održava letove između Antalije i Sarajeva.

Mostarsku zračnu luku trenutno opslužuju Croatia Airlines iz Zagreba, Air Serbia iz Beograda i SkyAlps iz Barija, Münchena, Rima i Verone, s tim da SkyAlps operira samo tokom ljetne sezone.

“Zračna luka trenutno ima šest redovitih linija, a Zagreb i Beograd su dostupni tokom cijele godine. Vjerujem da ćemo u idućih mjesec dana uspjeti potvrditi još četiri nove linije, tako da ćemo iduće godine imati ukupno deset”, izjavio je Đuzel.

Đuzel je dodao da ove godine očekuju oko 40.000 putnika, dok bi iduće godine ta brojka trebala porasti na 60.000, približavajući se rekordu iz 2012. kada je prevezeno 80.000 putnika, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija