Pejka Medić prijavila prijetnje na društvenim mrežama: Direktorica BHR1 se boji hodati Sarajevom

Pejka Medić prijavila prijetnje na društvenim mrežama: Direktorica BHR1 se boji hodati Sarajevom


Direktorica BH Radio 1 Pejka Medić prijavila je Policijskoj upravi Banja Luka da su joj 19. marta putem društvenih mreža Facebook i Twitter upućeni komentari prijetećeg i uvredljivog sadržaja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Kako je navela, na društvenim mrežama je osvanuo poziv na njeno ubistvo, a “četnikuša i genocidašica”, samo su neke od uvreda koje su joj upućene.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a Medić je izrazila nadu da će policija odraditi svoj dio posla.

Medić je kazala da o ranijim prijetnjama nije pisala, niti sam se javno oglašavala, a kaže i da je prije dolaska i preuzimanja dužnosti bila izložena jednom medijskom linču u maju 2017. godine, ali sada je odlučila prijaviti ih.

“Nije je mi svejedno otići na moje radno mjesto nakon ovih posljednjih monstruoznih prijetnji, ali neću odustati dolaziti, jer svoj posao radim profesionalno”, kazala je za Nezavisne novine Pejka Medić, direktorica BH Radija 1, nakon što je policiji prijavila prijetnje koje je primila putem društvenih mreža Facebook i Twitter.

“Ne hodam nigdje u Sarajevu, naravno da se plašim, krećem se na lokaciji Istočno Sarajevo-Radiotelevizija Bosne i Hercegovine”, rekla je Medićeva.

Kazala je da se nada da će policija odraditi svoj dio posla.

Iz Policijske uprave Banja Luka kazali su da im se 19. marta, obratilo odgovorno lice Radiotelevizije Bosne i Hercegovine P. M, te prijavilo da su joj putem društvenih mreža Facebook i Twitter od nepoznatih lica, upućeni komentari prijetećeg i uvredljivog sadržaja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Podsjećamo, Medić je došla u žižu javnosti kada su se po društvenim mrežama dijelile njene objave.

Iste su se ticale slavljenja ratnih zločinaca, te obilježavanja neustavnog Dana RS.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija