Napeto na Kosovu: Srbi žele napustiti sve institucije, Vučić nije sretan zbog toga

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije traje već tri sata, u toku su i teški i kompleksni razgovori sa predstavnicima srbijanskih institucija na Kosovu, javlja B92.

Sastanku prisustvuju i sudije Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici Srpske liste, predsjednici svih privremenih organa na Kosovu, direktori zdravstvenih ustanova, kao i komandiri istražnih odjeljenja, direktor regionalne direkcije policije, šef operativnih poslova, šef istražnog odjeljenja, šef interventne jedinice, kao i drugih organa i institucija.

Jedna od glavnih tema sastanka je i najnovija “odluka vlasti u Prištini da zabrani glasanje Srbima na Kosovu”.

Vučić je nakratko napustio sjednicu kako bi se sastao sa predstavnicima Kvinte, od kojih je zatražio hitne konsultacije.

Kako “Blic” saznaje, Srbi žele da napuste sve institucije, uključujući i policiju, da ostave oružje i da se mirnim i demokratskim putem “suprotstave albanskom teroru”.

Vučić navodno nije bio najsretniji zbog prijedloga, pitao ih je “šta ćemo dan poslije”.

Nakon sastanka sa Kvintom razgovarat će i sa ruskim ambasadorom i otpravnikom poslova ambasade Kine, a tokom večeri moguća je još jedna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79