Veritas proširuje svoje poslovanje u Sarajevu: Trenutno imaju 380 uposlenih

Posljednjih godina Sarajevo se profilira kao sve značajniji centar za strane investicije, a jedan od primjera je njemački Veritas Automotive, dio globalno priznate Grupacije PoppeVeritas.

Osnovan 2011. godine, Veritas Automotive doo Sarajevo danas je izrastao u značajnog igrača na tržištu automobilske industrije.

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA), Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Općine Vogošća i Svjetske banke nedavno su posjetili ovu kompaniju kako bi se upoznali s trenutnim operacijama i razgovarali o planovima za budućnost.

Veritas Automotive, s trenutno 380 zaposlenika, najavljuje širenje svoje proizvodnje, što implicira nova radna mjesta i dalji ekonomski razvoj regije.

Grupacija PoppeVeritas, sa sjedištem u Njemačkoj, već dugi niz godina predstavlja globalnu silu u proizvodnji gume, plastike i metala. Sa 14 proizvodnih lokacija širom svijeta, koncern zapošljava oko 5.000 radnika i ostvaruje promet od približno 630 miliona eura godišnje. Partnerstva s vodećim svjetskim proizvođačima automobila poput Daimlera, VW-a, Audija, GM-a, BMW-a i Forda, govore u prilog visokom kvalitetu proizvoda koje Veritas Automotive pruža.

Tokom sastanka diskutirano je o korištenju zelene energije i poboljšanju poslovnog okruženja u proizvodnom sektoru, čime se naglašava opredijeljenost kompanije za održivi razvoj.

Dodatna podrška u ovim nastojanjima dolazi kroz Afercare program, koji se provodi uz tehničku podršku Međunarodne finansijske korporacije (IFC) iz Grupacije Svjetske banke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79