Peruničićev ujak vladar iz sjenke: Optužen da je glavni organizator ubistva Ive Pukanića!

Miloš Peruničić koji je u utorak ubijen u Španiji u gradu Marbelja, a za koga važi da je blizak “škaljarskom” klanu, sestrić je od “kralja mafije” u Crnoj Gori, Slobodana Đurovića koga zovu Kardinal, za koga se sumnja da je glavni organizator ubistva poznatog novinara Ive Pukanića.

Crnogorski Standard navodi da je ubijeni Peruničić sestrić Baranina Slobodana Đurovića zvanog Kardinal. Interesantno je da je i Đurović osuđen na 23 godine zatvora za organiziranje ubistva Ive Pukanića.

Kao direktni naručilac ubistva tada je uhapšen i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, ali je on pravosnažno oslobođen.

Iako se sumnjalo da je Jocić bio šef mafije u Amsterdamu, mnogi poznavaoci prilika tvrdili su da je zapravo Đurović pravi “vladar iz sjenke”.

Spojio ubice Ive Pukanića

Rođeni Baranin Miloš Peruničić proslavio se poslije pljačke “Delta” banke na Studentskom trgu u Beogradu 2003. godine. Njegov saučesnik tada je bio Željko Milovanović, zvani Gavra, bivši pripadnik “crvenih beretki”, kasnije osuđen za ubistvo hrvatskog novinara i vlasnika lista Nacional Ive Pukanića.

Njihov prepad nije se uspešno završio po njih jer su uhapšeni poslije samo 45 minuta u štek-stanu nekoliko stotina metara od mjesta pljačke, a policija je pronašla novac, čekove i oružje.

U trenutku hapšenja Peruničić je već bio na potjernici zbog zatvorske presude od osam meseci, a potom je osuđen na šest godina robije, koju je izdržavao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Upravo u zatvoru Peruničić je upoznao Roberta Matanića, ozloglašenog hrvatskog kriminalca, i Bojana Gudurića, koji je također služio kaznu zbog serije razbojništava.

Matanić i Gudurić kasnije su sa Željkom Milovanovićem uhapšeni zbog ubistva Pukanića, a tada je Peruničićevo ime ponovo izbilo u javnost.

U vrijeme likvidacije Peruničić je bio na slobodnom vikendu iz zatvora i navodno je viđen u Zagrebu. Prst u njega uperio je upravo Matanić, koji je tvrdio da ga je on povezao sa Milovanovićem.

Kako su mediji pisali, Peruničić je tražio razgovor sa specijalnim tužiocem, tvrdeći da mu prijete ubistvom u zatvoru. O čemu su pričali nikad se nije saznalo, a on se nije našao na optužnici.

– Policija je saopćila da su ranije istraživali Peruničića zbog poslova sa drogom, kao i da je proveo godinu u zatvoru Botafogo na Gibraltaru, a izašao je prije skoro osam mjeseci i počeo da živi u Marbelji – prenose španski mediji.
Izboden nožem tokom zatvorske šetnje

Ranko Radulović (58), blizak “škaljarskom klanu”, izboden je jučer ujutru u Istražnom zatvoru u Spužu. Radulović je sa dvije ubodne rane hitno prebačen u bolnicu nakon što ga je tokom šetnje improvizovanim nožem napao Nikola Drecun, blizak “kavačkom klanu”.

Radulović je uhapšen prije dvije godine u Nikšiću sa rođakom i još petoricom muškaraca zbog sumnje da je s albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem, bratom vođe “škaljaraca” Jovana Vukotića, formirao kriminalne grupe koje su planirale likvidacije policijskih funkcionera, tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina i više članova suparničkih kriminalnih grupa.

Drecun je uhapšen u februaru prošle godine sa 300 grama eksploziva, kojim je, kako se sumnja, planirao da ubije nekog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79