Petogodišnji dječak lutao sam gradom: Institucije ispituju slučaj

Petogodišnji dječak lutao sam gradom: Institucije ispituju slučaj


U Hrvatskom zavodu za socijalnu njegu u Susedgradu nalazi se policija koja utvrđuje sve okolnosti oko slučaja dječaka od pet godina koji je pronađen sam, bez roditelja, na području Vrapča prije nekoliko sati.

Kako je potvrđeno “Jutrnjem listu”, roditelji su došli po dječaka.

Kako se neslužbeno saznaje, riječ je o dječaku s određenim teškoćama u razvoju s kojim se teško sporazumjevati, a koji nije bio namjerno ostavljen već je odlutao, i to od roditelja, a ne iz vrtića ili neke druge odgojno-obrazovne ustanove. Dječakova porodica je iz Zagreba, ali ne iz dijela grada u kojem je dječak pronađen.

Podsjetimo, zagrebačka policija je prije nekoliko sati uputila apel i zatražila od građana da se jave ako išta znaju o pronađenom mališanu. Policija je dobila dojavu građana oko 11.35 sati na telefon kako na početku Aleje Bologna sam samcat stoji jedan mališan od oko pet godina.

U vrijeme pronalaska dječačić je bio obučen u kratke hlačice, potkošulju i patike, a s obzirom na to da je vrijeme u Zagrebu zahladnjelo te kiši, svakako je bio neprikladno obučen za trenutnu vremensku situaciju.

Dodatni problem je bio što dječak govori vrlo malo i nerazgovjetno.

Zahvaljujući građanima koji su pravovremeno reagovali, dječak je sklonjen s ulice te ga je zbrinula socijalna služba.

Nakon što se u javnom prostoru pročula vijest o pronađenom djetetu u prostorije Centra za socijalnu njegu došli su djetetovi roditelji. Neslužbeno saznaju hrvatski mediji da su bili izvan sebe.

Iduća na potezu je policija koja s njima trenutno obavlja razgovor i utvrđuje identitet. Osim što se trebaju utvrditi i sve okolnosti nestanka dječaka odnosno njegovog odlaska iz sigurnog okruženja na ulicu, sve prikupljene informacije zajedno sa zdravstvenim stanjem mališana biće detaljno izvagane kako bi se donijela i finalna odluka postoje li elementi kaznenog djela ili prekršaja.

Obično se u takvim slučajevima pregledavaju i nadzorne kamere na lokaciji na kojoj je dijete pronađeno, a potom i one u okolnim ulicama kako bi se rekonstruisao tok njegovog kretanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija