Pijani hrvatski državljanin skrivio nesreću: Nastradala majka troje djece

Pijani hrvatski državljanin skrivio nesreću: Nastradala majka troje djece


Policija je uhapsila 37-godišnjeg državljanina Hrvatske, I. P., zbog sumnje da je prouztokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula majka troje djece, dok su otac i tri kćeri povrijeđene. Nesreća se dogodila u Bačkom Petrovcu, a prema izvještaju Policijske uprave Novog Sada, osumnjičeni je imao 1,48 promila alkohola u krvi u trenutku nesreće.

Do tragedije je došlo kada je I. P., izgubivši kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu ceste i sudario se s automobilom u kojem se nalazila oporodica iz Novog Sada.

Prema informacijama, u nesreći je poginula majka, dok su otac i kćeri u dobi od 7, 9 i 10 godina zadobilipovrede. Jedna od djevojčica je puštena na kućnu njegu, dok su otac i dvije kćeri ostali u bolnici.

I. P. je zadržan u policijskom pritvoru do 48 sati zbog sumnje na teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a očekuje se da će biti izveden pred višeg javnog tužitelja u Novom Sadu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija