Pijani muškarac u Srebrenici polupao prostorije MUP-a RS: Potvrđena optužnica

Pijani muškarac u Srebrenici polupao prostorije MUP-a RS: Potvrđena optužnica


Osnovni sud u Srebrenici potvrdio je optužnicu protiv M. N., koji je optužen za psovanje i prijetnje policiji, fizički napad na policajca i oštećenje inventara u pritvorskoj jedinici.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, Područna kancelarija u Srebrenici, tereti ga za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe imovine.

Incident se dogodio od 5. do 7. maja ove godine. Dana 5. maja oko 22.30 sati, u blizini Memorijalnog centra “Potočari”, M. N. je u alkoholisanom stanju izašao iz auta i počeo vrijeđati policajce koji su kontrolisali saobraćaj, govoreći im: “Šta vi hoćete, znate li vi ko sam ja?”, “Ajde pustite nas više kući da idemo!”, “J… vam majku u p…!”.

Na mjesto incidenta stigli su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Optuženi je ponovo izašao iz vozila i ozbiljno prijetio policajcima: “Ko si ti, j… vam mater, sve ću vas pobiti, sve ću ovo popaliti”, što je izazvalo strah kod prisutnih policajaca. Zatim se unio u lice policijskom službeniku A. K., odgurnuo ga, nakon čega je A. K. pao i zadobio povredu.

Nakon hapšenja, M. N. je nastavio praviti nered u pritvorskoj prostoriji PS Srebrenica. Iščupao je sijalicu, odvalio zaštitni lim sa vodokotlića i oštetio plastično kućište, pričinivši štetu MUP-u Republike Srpske u iznosu od 393,85 KM.

Optužnica potvrđuje da je M. N. počinio krivična djela napada na službeno lice, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe imovine, čime se suočava s ozbiljnim pravnim posljedicama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija