Pijani muškarci uhapšeni zbog prijetnji i vrijeđanja muslimanke kod adventskih kućica

Dvojica alkoholiziranih muškaraca, starosti 56 i 50 godina, suočavaju se s prekršajnim optužbama nakon incidenta koji se dogodio kod adventskih kućica u Hvaru. Prema izvještaju policije, muškarci su narušavali javni red i mir, nasrtali na grupu žena i prijetili im.

U kritičnom trenutku, 50-godišnjak je čak držao nož i upućivao uvredljive riječi jednoj od žena zbog njene etničke pripadnosti. Policajci koji su pristupili situaciji su umjesto saradnje, dobili vrijeđanje i omalovažavanje policijskog autoriteta.

Policajci su intervenisali, uspješno oduzeli nož i priveli muškarce u stanicu. Danas su se suočiti s prekršajnom obradom, a potom privedeni na Prekršajni sud u Splitu.

Optužbe koje se stavljaju na teret obuhvataju prekršaje prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodatno, 50-godišnjak je osumnjičen i za prekršaje prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije i Zakonu o nabavci i posjedovanju oružja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79