Pijani Slobodan psovao majku policajcima te prijetio da će upotrijebiti vatreno oružje

Protiv Slobodana Jeličića Osnovni sud u Kozarskoj Dubici potvrdio je optužnicu zbog sumnje da je policajcima psovao majku, a zatim im rekao da će ih pobiti, te u njih uperio lovačku pušku.

Pijani Nisvet pokušao pobjeći policiji ukradenim Seat-om: Nije imao ni vozačku dozvolu

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, navodi se da se incident dogodio 10. juna 2018. godine, oko 12.15 časova, u dubičkom mjestu Parnice.

Sve se odigralo nakon što su dvojica policajaca intervenisala po prijavi da Jeličić puca u svom dvorištu. Po njihovom dolasku, sudeći po optužnicu, on se nije smirio.

– Dok je bio na svom porodičnom imanju, u stanju srednjeg pijanstva sa 2,10 g/kg alkohola ukrvi, prijetio je i spriječio policajce da rade svoj posao, odnosno postupe po prijavi u kojoj je navedeno da je on prethodno pucao – navodi se u optužnici.

U optužnici dalje piše da je policajce dočekao u svom dvorištu, te ih prvo verbalno napao govoreći “J… vam majku, ko vas je ovamo poslao, samo ubijate ljude, pobiću vas!”, istovremeno usmjeravajući u njih lovačku pušku.

– Pušku je preklopio i pokušao napuniti jednim punim patronom – naglašava se u optužnici.

Kako se dodaje, policajci su se, iz bojazni da će on napuniti pušku i zapucati, zaklonili iza službenog vozila.

– Jedan od policajca je iz službenog vozila uzeo automatsko oružje, te dodao kolegi, a zatim Jeličiću dva puta glasno naredio da baci pušku – ističe se u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, Jeličić bacio pušku, a policajci su ga uhapsili. Optužnica ga tereti za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79