Pijanog Slovenca tražilo 60 osoba: Na kraju se i on uključio u potragu samog sebe

U ponedeljak u tri sata poslije ponoći, austrijski spasioci su primili poziv od dvojice ljubljanskih turista da su njihovi prijatelji nestali na području skijališta Bad Klajnkirhajm.

Trebalo je da idu zajedno u diskoteku, ali je na putu do nje iznenada nestao kolega. Pošto nisu uspjeli da ga pronađu, a temperature su bile opasno niske, u pomoć su pozvali Hitnu pomoć.

Ukupno 60 pripadnika policije, vatrogasaca i gorskih spasilaca u pratnji pasa spasilaca, piše Klajn cajtung.

Poslije sedam sati potrage i pročešljavanja terena, nestali Slovenac je sam otišao do jedinica – inače jako pijan. On je spasiocima objasnio da se izgubio na putu do diskoteke, a potom potražio sklonište u obližnjem lokalu. Priveden je zbog pijanstva, ali je ujutru pušten.

Operativni rukovodilac austrijske brigade pasa za spasavanje rekao je da je neobična priča imala i neobično srećan kraj. Istovremeno je pohvalio saradnju austrijskih timova na terenu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79