Plaća, stan i bonus od 6.728 eura, a ljekara ni za lijek

U općini Sućuraj, na Hvaru, oglas za posao za ljekara opće prakse traje već pola godine, a uz plaću i stan, Općina nudi i pozamašan bonus. Ali, na oglas se iz Hrvatske još niko nije javio, a jedina zainteresirana za posao je jedna doktorica iz Makedonije.

Zbog svega toga, osim medicinske sestre, ambulanta u Sućuraju je prazna, jer nema pacijenata, a ni ljekara. Prema riječima stanovnika, tri puta sedmično na dva-tri sata dođu u ispomoć jelšanski ljekari. Preventivna je to mjera, koja traje već pola godine. Toliko traje i oglas za ljekara, kojem uz plaću i besplatan stan Općina nudi i bonus od 6.728 eura godišnje.

– Do dana današnjeg niko nije došao, ali imamo najavu da bi mogla doći doktorica iz Makedonije, kada se riješe papiri. Znači, niko iz Hrvatske neće u Sućuraj – rekao je načelnik te općine Ivan Slavić.

Najbliža Hitna pomoć je u Jelsi. Do nje ima 53 kilometra, a put je loš. Sućurani kažu da se ne stiže u okviru zlatnog sata hitne. I nije ova priča jedinstvena, ima toga i u drugim malim mjestima na otocima i u Zagorju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments