Plenković negoduje zbog hapšenja ministra Horvata: Kritikovao DORH i USKOK

Na vanrednoj presici koju je sazvao nakon hapšenja ministra Darka Horvata premijer Hrvatske Andrej Plenković najviše je vremena proveo napadajući DORH i USKOK.

Pozivam šeficu DORH-a što je tako žurno da se uhiti ministar, tražim da to objasni. Vjerujem da će, ako imaju, pokazati čvrste dokaze. Meni djeluje nerazmjeran ovaj potez s obzirom na predmet koji se radi. Ali siguran sam da rade zakonito i nepristrano, pa neka o tome i obavijeste javnost – rekao je.

“Očekujem da DORH, oni znaju o čemu se ovdje radi, da zbog interesa javnosti pa i samog interesa vlade i svih nas, oni to trebaju objasniti. Ne puštati da to rade neki ljudi koji te informacije ne bi trebali znati”, kazao je Plenković.

U više navrata je spominjao tajming hapšenja.

Tajming je nakon što je vlada predstavila paket mjera i izborili odgodu. Nakon ovakvog spektakularnog tjedna ovakav tajming uhićenja – kazao je Plenković.
“Jedan vrlo neobičan slučaj. Ja ću zvati Državnu odvjetnicu da je pitam što je to. Mislim da uhićenje ministra to zaslužuje. Ja sam tu da ne mislite da ne pratimo što se zbilo”, rekao je.

Ovaj tajming je zanimljiv. Neće srušiti vladu ni DORH ni nitko drugi, ali tajming je kako zanimljiv. I predmet je zanimljiv. Ako se ide na uhićenje ministra, onda treba biti jako siguran u to – zaključio je Plenković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79