Plenković: Ovaj most povezuje! Ovo nije trenutak koji dijeli nego spaja!

U pratnji šest ministara u Brijestu je stigao Andrej Plenković, premijer Hrvatske koji prisustvuje spajanju posljednjeg 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta.

“Ovo je veliki događaj koji smo uspjeli ostvariti uz pomoć Evrope i Kine. Ovime realiziramo strateški nacionalni interes. Ovo je najbolji dokaz kako članstvo u EU pomaže Hrvatskoj u realizaciji”, rekao je Andrej Plenković.

Poručio je da je most na najvećem nivou.

“Ispod njega bi prošao i Titanic! Hrvatska je ostvarila strateški cilj i on će biti zajedničko dobro. Ovaj most povezuje. Ovo nije trenutak koji dijeli nego spaja”, dodao je.

Poručio je da se ovaj projekt ne smije pretvoriti u epizodu “Malog mista” gdje se gleda ko je koliko dao.

“Ovdje su svi dali. Uprkos koronavirusu, tri mjeseca ranije spojen je most. Ovaj projekt kreira neraskidivu vezu između Hrvatske i Kine, a sve se ovo događa zahvaljujući EU. Kad će biti otvaranje, pozvat ćemo sve naše prijatelje i iz EU-a i iz Kine. Ovo je veliki dan za hrvatski narod. Svako je dao doprinos. Most je tu i ostat će. Spajamo dva hrvatska kopna nakon 300 godina, važan je to uspjeh”, poručio je Plenković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79