Plenković priznao: Schmidt donosi odluke koje pomažu hrvatskom narodu

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirajući jučer odnose s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, spomenuo je i Bosnu i Hercegovinu, tačnije još jednom priznao da je visoki predsstavnik u BiH Christian Schmidt u dosluhu sa zvaničnim Zagrebom.

“Jesmo li ostvarili strateške ciljeve dublje integracije (u eurozonu i šengenski prostor)? Jesmo. Je li tome nešto pridonio predsjednik? Ne sjećam se. Jesmo li osigurali Hrvatskoj za razvoj 25 milijardi eura? Jesmo. Je li tome pridonio predsjednik? Ne sjećam se. Jesmo li ostvarili enormne korake naprijed u odnosu sa SAD-om. Jesmo. Je li on tome nešto pridonio? Ja se ne sjećam.

U Bosni i Hercegovini mi želimo osnažiti Hrvate, a on to radi na način da nerijetko vrijeđa druge narode u Bosni i Hercegovini i čini nam štetu i visokog predstavnika koji donosi odluke koje pomažu hrvatskom narodu… Mi imamo politiku potpore i solidarnosti s Ukrajinom, on ima godinu i po dana čistog ruskog narativa…”, nizao je Plenković dugu listu vanjskopolitičkih tema o kojima “Vlada govori jedno, a predsjednik drugo”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79