Plinska boca pala sa kamiona na 74-godišnju ženu. Podlegla je povredama

Plinska boca pala sa kamiona na 74-godišnju ženu. Podlegla je povredama


Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona je objavilo detalje saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila 74-godišnja pješakinja. Nesreća se dogodila jučer oko 10:25 sati u mjestu Vitina kod Ljubuškog.

“Nesreća se dogodila tokom prijevoza praznih spremnika za tekući plin motornim vozilom marke Damler-Benz kojim je upravljao Z.P. (52), kada je došlo do pada jednog od spremnika za plin na trotoar.

U tom trenutku trotoarom se kretala F.Z. (74) koju je isti spremnik udario i odbacio u kanal pored ceste, posljedicom čega je ista uslijed zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja”, naveli su iz Tužilaštva ZHK.

Dodali su da su ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužioca obavile uviđajne radnje zajedno sa vještakom saobraćajne struke i zamjenikom glavne kantonalne tužiteljice te izuzele predmetno vozilo i ostale tragove pronađene na licu mjesta radi potrebnih daljnjih vještačenja.

Također, naređena je obdukcija tijela stradale žene koja će biti obavljena danas, a bit će nastavljene sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih detalja vezano za uzrok nastanka ove nesreće.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija