Pljačka u Teočaku: Razbojnik oštricom izbo bračni par, supruga preminula u bolnici

Muškarac mlađe životne dobi uhapšen je zbog sumnje da je sinoć provalio u porodičnu kuću u Teočaku, a tom prilikom teško je povrijedio stariji bračni par.

Muž se i dalje nalazi u bolnici, dok je supruga jutros preminula, saznaje Klix.

Policijska stanica Teočak sinoć oko 23:10 sati dobila je prijavu da je u ovoj opštini izvršena provala u porodičnu kuću te da je tom prilikom nepoznata osoba bračnom paru zadala više ubodnih rana oštrim predmetom.

– U pitanju je bračni par starije životne dobi i oni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Tu su zadržani na liječenju, a ljekari su im konstatovali teške tjelesne povrede – kazala je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Prema informacijama do kojih je došao Klix, povrijeđeni bračni par u teškom stanju je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Kako nam je potvrđeno, muž rođen 1942. godine inicijala M. Đ. je u intenzivnom liječenju, dok je supruga H. Đ. rođena 1947. godine , nažalost, jutros izgubila bitku za život.

– Pacijent se nalazi u jedinici intenzivne njege u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju zbog višestrukih povreda koje zahtjevaju intenzivno praćenje. Pacijentica je bila hospitalizovana na Klinici za neurohirurgiju gdje je preminula jutros u 9:30 sati – kazala je za portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Na mjestu događaja uviđajem rukovodi dežurni tužilac, a obavljaju ga služenici Sektora kriminalističke policije.

Kako saznajemo, zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela jedna osoba je uhapšena, a riječ je o muškarcu mlađe životne dobi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79