Počela turistička sezona u Neumu: Kapaciteti već popunjeni oko 70%

Turistička sezona u Neumu jučer je započela, a hoteli su već popunjeni do 70 posto kapaciteta, te se očekuje da će taj broj rasti u narednim danima. Davor Krešić iz Udruženja turističkih radnika Neuma otkrio je za N1 odakle dolaze gosti koji trenutno borave u ovom gradu, kao i o novitetima koje možemo očekivati u ovoj sezoni.

“Prvi gosti stigli su krajem marta i početkom aprila, a od jučer kreće prava turistička sezona. Prema našim podacima, očekujemo još jednu veoma uspješnu sezonu”, rekao je Krešić.

Otkrio je da čak 90 posto gostiju u hotelima dolazi iz inozemstva, među kojima su Francuska, Njemačka, Slovenija, Mađarska, i Poljska.

“Prije dvije sedmice smo imali radionicu u Londonu gdje smo željeli promovirati Neum na britanskom tržištu, i mogu reći da je to bilo izuzetno uspješno. Već smo za ovu sezonu potpisali ugovore s turistima, što je vremenski bilo nemoguće osigurati, i ozbiljno pregovaramo za sljedeću sezonu. Širimo se i na druga tržišta i zadovoljni smo”, dodao je Krešić.

Istaknuo je da je Neum i dalje jedna od najpovoljnijih destinacija, ne nužno najjeftinija, ali realna u očekivanjima.

“Hrvatska je blizu, ali mi smo 20-30 posto jeftiniji. Hoteli u Neumu su odlični, ili su novi ili su renovirani i svi su uz samu morsku obalu. U odnosu na prošlu godinu, podigli smo cijene za pet do 10 posto, što smatramo zanemarivim povećanjem”, istaknuo je Krešić.

Poručio je da je Neum i dalje atraktivna destinacija koja je cjenovno pristupačna i ima mnogo toga za ponuditi. Ove godine će biti organizovana manifestacija Neumsko ljeto, a detaljan program bit će objavljen u narednim danima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79