Počelo rušenje objekta na trasi Prve transverzale

Počelo je rušenje prvog objekta na trasi Prve transverzale koji se nalazi u ulici Tešanjska 13.

Rješenje o rušenju je doneseno u skladu s Regulacionim planom Crni vrh, kojim je predviđeno uklanjanje stambenog objekta radi realizacije ove značajne putne komunikacije.

Rušenju prvog objekata, između ostalih, prisustvuju i premijer KS Edin Forto, ministar sporta i kulture Mirvad Kurić i načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Prema riječima glavne inspektorice općine Centar Vildane Taso-Kapetanović aktivnosti se odvijaju prema planu.

– Ovo je prvi objekat koji se ruši na transverzali, nastavja se sa tim postupkom u skladu sa planom koji je napravljen to je prioritet. O daljim aktivnostima, Direkcija za puteve KS, Ministarstvo saobraćaja KS i Zavod za izgradnju imaju plan. Prema informacijama iz Direkcije dalje slijedi uklanjanje zgrada Higijene i depo GRAS-a, ali se prethodno mora riješiti isključenje električne energije – kazala je Taso-Kapetanović.

U planu je rušenje 28 objekata od ulice Kranjčevićeve do ulice Braće Begić, a aktivnosti će se odvijatu u skladu s rješavanjima imovinsko-pravnih odnosa i kako to budu dozvoljavale vremenske prilike, rekao nam je direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač.

– Postoji urbanistička saglasnost, glavni project koji je revidiran, a građevinska će biti izdata u fazaama, kako budemo rješavali imovinsko-pravne, tako ćemo dobijati drađevinske dozvole i graditi. Kako budemo pripremali objekte za rušenje i pripremali dionicu, tako ćemo i graditi. Procijenjena vrijednost radova izgradnje je 25 miliona maraka na ovoj dionici – rekao je Kovač za Avaz.

Planom su predviđene četiri saobraćajne trake, pješački trotoar, zaštitni zidovi.

– Dvije nove ćemo graditi kaon a južnoj, a dvije postojeće će se dograditi i prilagoditi novoj saobraćajnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79