Početak zasjedanja Doma Naroda Parlamenta FBiH: Aktuelne teme na dnevnom redu

Danas je započela nova sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu se nalazi nekoliko važnih tačaka, među kojima se ističe Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o prodaji stanova s pravom stanovanja, koji je upućen u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Delegati će također razmotriti Izvještaj o odlukama o pomilovanju pravosnažno osuđenih osoba iz prethodne godine. Prema dosadašnjim informacijama, šest lica je dobilo pomilovanje, dok je 42 zahtjeva za pomilovanje odbačeno.

Jedna od značajnijih tema na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o izboru novog dopredsjedavajućeg Doma naroda. Nakon odlaska Izena Hajdarevića na drugu funkciju, prijedlog je da Nezim Alagić preuzme ulogu dopredsjedavajućeg iz redova NiP-a.

Također, planirano je razmatranje nekoliko izvještaja koji se odnose na rad federalnih institucija i stanje u poljoprivredi.

Podsjetimo, prethodna sjednica Doma naroda održana je krajem januara, a nova sjednica donosi nove izazove i rasprave o bitnim pitanjima za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79