Početnik za volanom: Sarajlija (19) već dužan 1.600 KM, oduzet mu je BMW

Početnik za volanom: Sarajlija (19) već dužan 1.600 KM, oduzet mu je BMW


Pripadnici MUP-a KS oduzeli su tokom vikenda dva automobila od bahatih vozača koji su višestruki povratnici u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja te neplaćaju kazne koje im se izriču zbog saobraćajnih prekrašaja.

Policijski službenici Policijske uprave (PU) Centar u nedjelju, 22. septembra, u 1.50 ujutro u ulici Hiseta, općina Centar, kontrolisali putničko motorno vozilo BMW, kojim je upravljao D.A., rođen 2005. godine, nastanjen u Vogošći.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 19-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja bez vozačke dozvole koja mu je prethodno poništena zbog kaznenih bodova. U registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1,640 KM.

Potom, u 16,35 sati u mjestu Podlugovi, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali putničko motorno vozilo VW Golf, kojim je upravljao A.H., rođen 1985. godine, nastanjen u Visokom. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola i da ne posjeduje važečć vozačku dozvolu, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 20.683,85 KM.

Obojica su ostala bez vozila.

“Od prekršitelja su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.”, rečeno je iz MUP-a KS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija