Počinje suđenje muškarcu iz BiH za likvidaciju trudne djevojke: Nestala kad je ostavila dijete u vrtić

Regionalni sud u Nirnbergu priprema se za početak suđenja Dejanu T. iz BiH (50) i njegovom poslovnom partneru Uguru T. (48), optuženim za ubistvo trudne Aleksandre R. (39), iako još uvijek tijelo žrtve nije pronađeno.

Prema informacijama iz njemačkih medija, javni tužilac iznio je uvjerenje da posjeduje dovoljno dokaza za osuđujuću presudu, uključujući DNK tragove, GPS podatke mobilnih telefona, kao i svjedoke koji su vidjeli automobil žrtve na dan nestanka. Očekuje se da će tokom suđenja biti pozvano više od 100 svjedoka i najmanje 10 vještaka iz raznih oblasti.

Slučaj nestanka Aleksandre R. već godinu dana intrigira njemačku javnost. Ona je nestala u decembru 2022. godine u Kacvangu, nakon što je odvela dijete u vrtić, a nije se vratila. Istražitelji sumnjaju da je postala žrtva nasilnog zločina, iako tijelo još uvijek nije pronađeno.

Dejan T. i Ugur T., optuženi za ubistvo, bili su bivši partneri Aleksandre R. Prema istrazi, motiv zločina mogla je biti suma novca, budući da je Aleksandra R. bila na visokoj funkciji u banci, a Dejan T. ju je koristio za poslove s nekretninama.

Iako su se advokati optuženih suzdržali od izjava o krivici, tvrdili su da je Aleksandra R. dobrovoljno otišla iz zemlje, što je porekla njena porodica.

Optužnica tvrdi da su optuženi pratili Aleksandru R. do njenog posjeda, gdje su je svladali i odveli u skladište u Hilpoltsteinu, gdje su je ubili i sakrili tijelo na nepoznatoj lokaciji. Prvo ročište zakazano je za dva dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79