Počinje suđenje za ubistvo Ranka Eskobara, usmjeren fokus i na ulogu Azre Šabanović

Na Višem sudu u Beogradu uskoro započinje suđenje za ubistvo Ranka Radoševića, poznatijeg kao Ranko Eskobar, povezanog s škaljarskim klanom.

Na pripremnom ročištu Luka Vučetić (26) priznao je učešće u likvidaciji, dok je Stefan Zlatanović (28) odbio priznati krivicu za “teško ubistvo”.

Izvor blizak istrazi za Kurir je opisao dramatične detalje zločina: “Kobnog dana ubice su na mjesto zločina došli autom. Ubrzanim hodom maskirani i sa pištoljem u ruci upali su u lokal, prišli stolu gdje je sjedio Radošević te ispalili više hitaca. Žrtva je pokušala da pobjegne, ali nije uspio, a Stefan Zlatanović prišao mu je i ‘ovjerio’ ga hicem u glavu.”

Zločin se odvio pod okolnostima koje su ukazivale na unaprijed planiranu likvidaciju, uključujući i zapaljeni automobil Golf IV na Petlovom brdu u Beogradu, kojim su počinitelji pobjegli nakon zločina.

Posebna pažnja usmjerena je na ulogu Azre Šabanović i njenog dečka Marka Pjanovića, vođe navijača Partizana iz Brčkog. Oboje su negirali pomoć ubicama, ali su optuženi za osiguranje logistike. “Marko Pjanović je u jednoj rent-a-car agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil ‘Fiat tip 500’ da bi potom 27. februara 2023. kontaktirao Radoševića radi kupovine njegovog automobila Golf VIII,” pojasnio je izvor, dodajući da je “Azra Šabanović, kako se sumnja, četvrtog marta zajedno sa svojim dečkom Pjanovićem u Kraljevu sa jednog parkinga ukrala Golf IV i dovezla ga u Beograd.”

Oboje su uhapšeni nekoliko dana nakon zločina u Bosni i Hercegovini, gdje su planirali bijeg. Suđenje koje počinje 19. juna obećava rasvjetljavanje mračnih detalja ovog slučaja, kao i potencijalno iznošenje novih dokaza koji će utjecati na konačan ishod.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79