Podignuta optužnica: Adnan Berbo i Almir Šobović prijetili novinaru da će mu likvidirati porodicu

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adnana Berbe i Almira Šobovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

Oni se terete da su 27. septembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala „Radio Sarajevo“, došli ispred prostorija redakcije i insistirali od novinara tog portala da obave razgovor sa urednikom zbog objavljenog teksta o lišenju slobode navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji.

Po dolasku novinara i urednika u park „Davorin i Mirza“, optuženi Adnan Berbo unio se u lice uredniku inicijala A.S. i povišenim tonom mu se obratio sa riječima: „Jesi li svjestan da ti i porodica možete biti mrtvi zbog ovog teksta, ovaj grad je mali i mi te možemo naći u svako doba“.

Potom je optuženi Almir Šobović rekao:

– Znamo mi gdje sjediš na stadionu, imaš svoje mjesto i nećeš moći dolaziti na utakmice.

Nakon toga su optuženi zabranili oštećenom A.S. da se udalji dok ne povuče navedeni tekst, što je u strahu za ličnu i sigurnost članova svoje porodice oštećeni i učinio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79