Foto: MUP RH
Podlegla povredama i policajka koja je motorom na autoputu usmrtila pješaka

Podlegla povredama i policajka koja je motorom na autoputu usmrtila pješaka


Oko 15,45 na autoputu A-3 Zagreb-Lipovac u smjeru graničnog prelaza Bajakovo dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao službeni motocikl i pješak.

Policijska službenica, koja je juče učestvovala u saobraćajnoj nesreći preminula je. Policijska uprava vukovarsko-srijemska saopštila je kako je o tome dobila obavještenje od nadležnih KBC Osijek.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 15.45 sati na autoputu A-3 Zagreb-Lipovac u smjeru graničnog prelaza Bajakovo. Policija je ranije navela kako je pješak smrtno stradao.

U saobraćajnoj nesreći kod Zagreba policajka usmrtila pješaka

Policijska službenica prvo je prevezena u Opštu županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek.

Policijski službenici PU brodsko-posavske su, u saradnji sa zamjenicom državnog tužioca u Vinkovcima, obavili uviđaj nesreće.

“Do nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na srednjoj saobraćajnoj traci južnog kolovoza autoputa A-3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa srednje saobraćajne trake na krajnju južnu saobraćajnu traku autoputa, iako je na kolovozu autoputa zabranjeno kretanje pješaka. Tada je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica.

Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu”, opisala je policija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija