SDA oštro reagovala nakon što je u Skupštini Općine Srebrenica ponovo smijenjen Hamdija Fejzić

SDA oštro reagovala nakon što je u Skupštini Općine Srebrenica ponovo smijenjen Hamdija Fejzić


Hamdija Fejzić, nakon što je Okružni sud u Bijeljini naložio da bude vraćen na poziciju zamjenika načelnika Srebrenice, danas je ponovo smijenjen na tematskoj sjednici Skupštine općine Srebrenica.

“Općinski odbor SDA Srebrenica najoštrije osuđuje ponovno treniranje strogoće i pokazivanje snage i moći u progonu predstavnika Bošnjaka u Srebrenici od strane aktualnog načelnika i njegove većine u Skupštini općine Srebrenica”, saopćeno je iz OO SDA Srebrenica.

Podsjetili su da je Okružni sud u Bijeljini je poništio odluku Skupštine općine Srebrenica donesenu u novembru 2023. godine, kojom je sa mjesta zamjenika načelnika smijenjen Hamdija Fejzić.

“Iako je Okružni sud u Bijeljini poništio raniju nelegalnu odluku SO Srebrenica o smjeni i naložio da se Hamdija Fejzić vrati na mjesto zamjenika načelnika općine, to se nije dogodilo.

Naprotiv, današnjom odlukom o ponovnoj smjeni Hamdije Fejzića sa mjesta zamjenika načelnika na Tematskoj sjednici SO Srebrenica srpska većina je još jednom pokazala da za Bošnjake nema mjesta u lokalnoj zajednici, ali i da se ne poštuju odluke sudova”, istakli su iz SDA.

Naglasili du da će cijena bahatih i nelegalnih odluka srpske skupštinske većine tek doći na naplatu jer će poreski obveznici plaćati cijenu loših odluka još lošije srpske vlasti u Srebrenici.

“Pozivamo Međunarodnu zajednicu da prestane sa licemjernom politikom prema žrtvama genocida. Dok su deklarativno uz žrtve genocida na terenu su ih prepustili na milost i nemilost onih koji su i jula 1995. godine donosili odluke o Bošnjacima”, navedeno je u saopćenju OO SDA Srebrenica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija