Podrška dolazi i od Rusije: Novi Visoki predstavnik u BiH može pokrenuti bitne promjene

Direktor Fondacije “Conrad Adenauer” u BiH rekao je da vjeruje da će Christian Schmidt, kandidat Njemačke za novog visokog predstavnika, dobiti podršku međunarodnih partnera, uključujući i Rusiju.

Rekao je da vjeruje da će Christian Schmidt, kandidat Njemačke za novog visokog predstavnika, dobiti podršku međunarodnih partnera, uključujući i Rusiju.

Zadatak novog visokog predstavnika u BiH bit će da disciplinira političare

Schmidt je veoma uspješan, iskusan i poznat njemački političar koji je već 30 godina član njemačkog Bundestaga. Veoma je povezan na međunarodnom nivou, dugo je bio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Njemačke i član Savezne vlade kao ministar poljoprivrede. Zato sam izuzetno sretan da je moja zemlja nominovala ovakvu osobu – rekao je on za Nezavisne.

Govoreći o stanju u BiH, on je rekao da napretka ima, ali ima i puno posla, posebno u oblasti vladavine prava, ali i privrednog razvoja.

Jako sam sretan da EU misli ne samo o svojim članicama, nego i o svom susjedstvu, gdje ubrajam i BiH, o tome kako se razvijati nakon korone i šalje im pomoć. Vjerujem da će se posljedice korone drastično odraziti na ekonomiju u BiH i zato je važno da zajedno gradimo našu budućnost. Vjerujem da BiH ima snage da radimo na tome – kazao je Petke.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79