Pogledajte kako pripadnici Oružanih snaga BiH derneče uz pjesmu “Ne volim te Alija, zato što si balija”

Društvenim mrežama kruži video snimak na kojem se vidi nekoliko vojnika 6. bataljona logističke podrške Oružanih snaga BiH iz banjalučke kasarne “Kozara” kako se u uniformama opijaju i derneče uz pjesmu “Ne volim te Alija zato što si balija”.

Mjesto ovog sramnog derneka je kafana “Gamarus” koja se nalazi preko puta kasarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine “Kozara” u Banjoj Luci.

Prema našim saznanjima na snimku se vide vojnici Bojan Škrbić, Darko Panić i drugi.

Spomenuti vojnici su napravili nekoliko disciplinsih prekršaja zbog kojih bi morali snositi zakonske sankcije. Prema Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine spomenuti vojnici su prekršili član 160 i to po sljedećim osnovoma:

h) Konzumiranje alkohola na službi ili tokom obavljanja dužnosti
e) Povreda propisa o nošenju vojne uniforme, vojničkog izgleda i lične higijene

Također, učinjen je i disciplinski prijestup iz člana 161:

t) Postupak kojim se vrijeđa dostojanstvo podređenih ili mladih ili koje je diskriminirajuće po spolu, rasi, boji kože, vjeroispovijesti ili nacionalnosti, a naročito seksualno zlostavljanje ili uznemiravanje,
u) Nedolično ponašanje koje nanosi štetu ugledu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine ili Oružanim snagama, naročito narušavanje javnog reda i mira, posebno nepristojnim ponašanjem ili sukobljavanjem na javnom mjestu, ili bilo koji drugi postupak koji remeti javni red i mir, bez obzira na mjesto i vrijeme događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79