Pogledajte kako su Gruzijci osvojili ruski rov u Ukrajini

Pogledajte kako su Gruzijci osvojili ruski rov u Ukrajini


U redovima ukrajinske vojske se bore mnogobrojni dobrovoljački odredi. Takve formacije uglavnom sačinjavaju vojnici iz zemalja koje su prethodno bile u sukobu sa Rusijom a jedna od takvih je i Gruzijska nacionalna legija.

Na snimku koji su objavili pripadnici ove vojne formacije prikazana je jedna akcija u kojoj u vrlo kratkom vremenskom roku uspijevaju ovladati neprijateljskim položajem.

Jedinica od 12 vojnika potpomognuta tenkom T-64BV napada utvrđenje te nakon nekoliko vatrenih okršaja i potpore tenkovskom paljbom uspijeva i zauzeti neprijateljski rov.

Gruzijsku nacionalnu legiju je 2014. godine formirao Mamuka Mamulashvili “Heroj”, veteran sukoba na Kavkazu. Od početka ruske invazije ove godine ova formacija je intenzivirala svoje djelovanje te sada aktivno učestvuje u kontraofanzivi na istoku Ukrajine.

Iako je formacija dobrovoljačkog karaktera, u jedinice se primaju isključivo muškarci sa višegodišnjim iskustvom u vojsci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija