Pogledajte kakve mirise prodaju u Tuzli: Aličković pisao direktoru aerodroma

Pogledajte kakve mirise prodaju u Tuzli: Aličković pisao direktoru aerodroma


U sklopu Međunarodnog aerodroma u Tuzli, putnici su do danas mogli kupiti osvježavajuće mirise sa amblemima Herceg-Bosne, Hrvatske, Srbije. Kako su nam javili putnici ovog aerodroma ova pojava ih je povrijedila te je na ovom mjestu postavljena sa svrhom, da ih se provocira piše Crna-Hronika.

O svemu smo razgovarali sa Nihadom Aličkovićem osnivačem AntiDayton pokreta u BiH koji je odmah pokrenuo incijativu i upoznao direktora Međunarodnog aerodroma u Tuzli Dževada Halilčevića sa ovim, kako on kaže rigoroznim propustom.

‼️PISMO KOJE SAM POSLAO DIREKTORU AERODROMA‼️

Poštovani dir. Jukanović

S obzirom da se u sklopu aerodroma kojeg ste Vi direktor nalazi suvenirnica za prodaju raznih suvenira i raznih predmeta, ovim putem želim da uputim kritiku na koju tražim od Vas da odgovorno djelujete.

Naime u suvenirnici se prodaju artikli koji nemaju nikakvu vezu sa Bosnom i Hercegovinom te nemaju nijednog razloga osim provociranja da se nalaze na tuzlanskom aerodromu.

U suvenirnici u sklopu aerodroma prodaju se automirisi i suveniri sa grbovima i zastavama Srbije, Hrvatske ali i tzv. Herceg Bosne koja je presuđena u Denn Haagu za udruženi zločinački poduhvat.

Tražim od Vas kao dirketora da ili iselite vlasnika suvenirnice skupa sa njegovim suvenirima koje nam je podvalio pod nos ili da ispraznite njegovu suvenirnicu od suvenira i predmeta koji provociraju naše BH građane i putnike.

Kada strani državljanin sleti na aerodom u Tuzli, zapita se da li je sletio u Srbiju ili Hrvatsku, jer pored navedenih artikala nema istaknutih suvenira sa BH oznakama. Međutim i da ima, nedopustivo je da se na ovakav način ističu artikli i suveniri susjednih država koji čak podstiču nacionalne porive i izražavanja kao tri prsta i slično.

Zahtjevam kao građanin ove zemlje da odmah nakon što pročitate mail, siđete do navedene suvenirnice i riješite taj problem ukoliko ne želite da podnosim krivične prijave za izazivanje vjerske i nacionalne mržnje.

Smatram i želim da vjerujem da shvatate koliko sam upravu i da insistiram da u toj suvenirnici ne budu više suveniri sa tuđim osim BH obilježjima zvanične zastave ili zastave sa ljiljanima koja je omogućila i osigra postojanje današnjeg aerodroma u Tuzli.

S poštovanjem,

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

Također nakon određenog vremena, Aličković je dobio odgovor da će proizvodi odmah biti ukloljeni od strane zakupca prostora.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija