Dječak spasio štence iz Neretve nakon što ih je muškarac bacio u vreći

U incidentu koji je izazvao osudu javnosti, dječak je herojski intervenisao spašavajući tri štenca nakon što je muškarac sa mosta bacio vreću s njima u hladnu Neretvu. Dječakov brz i hrabar skok u rijeku spasio je tri štenca, dok su dva nažalost stradala.

Priča je postala viralna nakon što je “Šapice Čapljina” objavio video u kojem je opisano kako je uznemireni dječak kontaktirao stranicu. Prema svjedočenju, dječak je svjedočio kako je nepoznata osoba sa mosta bila odbacila vrećicu s psićima u ledenu Neretvu. Bez oklijevanja, dječak je skočio u vodu i spasio tri štenca dok su dva ostala bezuspješno pogođena tragičnim činom.

Riječ je o štencima starim tri dana. Muškarca koji je izvršio ovaj gnusan čin su prepoznali i prijavili policiji. Policijski službenik je izašao na teren i napravio zapisnik.

“Nakon toga dobivamo obavijest da je počinitelj priznao monstruozni čin pod izlikom da je mama beba uginula, a on nije znao što će s njima. Također, okolnosti smrti mame kujice prepuštamo veterinarskoj inspekciji, jer nakon policije slučaj je dodijeljen njima. O bilo kakvim novim informacijama i saznanjima ćemo vas obavijestiti, jer ovo nećemo tako olako pustiti. U današnje vrijeme smo svjedoci velike količine nasilja, te monstruoznih pokušaja ubojstava (od njih nažalost neki ne ostaju samo na pokušaju). Bilo da je u pitanju čovijek ili životinja, uvijek nastradaju slabi i nezaštićeni. Ovaj post, kao i mnogi prije ovoga pokušavaju probuditi ljudsku savijest. Nažalost ne vidimo promjene, nego svakim danom imamo sve više intervencija. Ljudi, probudite se iz zimskog sna jer je to vaš susjed, vaš brat/sestra, vaša okolina, a u narodu se kaže da okolina čini čovjeka”, naveli su iz “Šapice Čapljina”.

Video možete pogledati ovdje.

Prema informacijama, počinitelj je navodno priznao svoje djelo, tvrdeći da su psići ostali bez majke i da nije znao što da radi s njima. Smrt majke kujice je predmet veterinarske inspekcije, a slučaj je prenesen na njihovo nadležno tijelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79