Pogledajte kakvu pismenost ima direktor osnovne škole u BIH: “SNSD ga je postavio na funkciju”

Siniša Begović, direktor Osnovne škole ‘Miloš Dujić’ u Čelincu, odlučio je da obavijesti učenike ove institucije da će škola biti zatvorena zbog problema s grijanjem.

Ipak, na društvenim mrežama je njegova obavijest postala viralna. Djelomično, zato što je prema Siniši Begoviću, inače magistar i visokorangirani član SNSD-a, riječ o ‘obavjesti’.

Naime, kako je podijeljeno na društvenoj mreži X.com, objava Begovića je puna pravopisnih grešaka, počevši od naslova, gdje umjesto obavijest piše ‘obavjest’.

“Obavještavam učenike i roditelje da se nastavni proces u našoj ustanovi od sutra (srijeda) 22.11.2023. god. neće odvijati do daljnjeg, odnosno dok se ne riješi situacija sa grijanjem. Za nastavu i način rada kako će se odvijati za vrijeme prekida škole, biti ćete obaviješteni poslije sutrašnjeg sastanka i kosultacija sa našim resornim ministarstvom”, pisalo je u saopštenju koje, da nije riječ o direktoru osnovne škole, bi zaista bilo smiješno.

Komentar jedne od osoba na društvenim mrežama možda i najbolje sumira situaciju: “Blago nama s takvim magistrima.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79