Pogledajte kakvu vodu piju građani Hadžića

Pogledajte kakvu vodu piju građani Hadžića


Kako kažu građani, voda je posljednjih dana bila žute boje, a u stotinama domaćinstava i ugostiteljskih objekata nisu smjeli koristiti vodu za piće.

❗️Danas smo u skladu sa Poslovnikom o radu Općinskog vijeća Hadžići uputili zahtjev za održavanje tematske sjednice Općinskog vijeća o Vodosnabdijevanju i bakteriološkoj ispravnosti pitke vode na području općine Hadžići. – izjavio je Admir Mujanović za portal Crna-Hronika.

🔴Svjedoci smo da su mnogi faktori utjecali na bakteriolološku ispravnost pitke vode na području naše općine kao i vodosnabdjevanja općenito.

🔴Jedan od njih je svakako prekomjerna sječa šume, kao i opterećenje vodovodnog sistema izgradnjom novih naselja koji značajno opterećuju kapacitet izvorišta i sistema u cjelini.

❗️Svaka ozbiljnija padavina za posljedicu ima zamućenje vode na području naše općine, a svjedočimo i klimatskim promjenama koje utječu na kvalitet života naših sugrađana.

🔴S tim u vezi, jedna trećina vijećnica i vijećnika uputili su zahtjev predsjedavajućem Općinskog vijeća za sazivanje sjednice na kojoj će učešće uzeti svi relevantni faktori – struka prije svega, kako bismo krenuli u rješavanje ovog krucijalnog pitanja za građane naše općine.

❗️Iskreno se nadamo da će predsjedavajući ovog puta poštovati Poslovnik o radu, sazvati sjednicu, i svi zajednički krenuti u rješavanje ovog problema.

Opozicija je jedinstvena u rješavanju problema koji se tiču građana Hadžića.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija