Pogledajte optužnicu zašto je lišen slobode Edin Vranj

Edin Vranj, nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u FUP-u i prvi čovjek Odjela za organizovani kriminal uhapšen je danas na graničnom prelaz Uvac.

Oglasio se Edin Vranj: Šokiran sam! Krenuo sam u Sandžak, na granici su me uhapsili…

Vranj je uhapšen pod sumnjom za ratni zločin.
On je za “Avaz” potvrdio kratko ovu informaciju.
– Tačno je da sam uhapšen. Ni sam ne znam zbog čega. Evo me u policijskoj stanici u Priboju i čekam da me prebace za Beograd. Razlog je navodno neka prijava iz 2018. godine za ratni zločin – kazao je Vranj za “Avaz”.

Prema dostupnim informacijama, Vranj se sumnjiči za navodne ratne zločine na području Goražda. Za njim je raspisana potjernica MUP-a Srbije iz 2018. godine.

Vranj je magistar kriminalističkih i doktorant pravnih nauka, koji je kriminalističku i sigurnosnu izobrazbu sticao u Sarajevu, Beogradu i Skoplju.

Punih 30 godina proveo je na različitim operativnim i rukovodećim poslovima u kriminalističkoj policiji i to, manje – više, na svim linijama suzbijanja kriminaliteta.

Šira javnost ga pamti kao načelnika Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije, te kao načelnika Odjela za organizirani i međukantonalni kriminal, čiji su inspektori u to vrijeme postizali zapažene rezultate na hapšenju brojnih i poznatih kriminalaca.

Edin Vranj napustio je Federalnu upravu policije 2016. godine, kada je postao direktor privatne agencije za sigurnost piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79